Anxietatea, atacurile de panica, depresia, stresul care nu mai poate fi gestionat, frustrarile, nemultumirile, iesirile agresive, dificultatile de comunicare, impasurile aparute in relatiile cu partenerul sau profesionale, lipsa increderii de sine si alte multele sunt subiectul psihoterapiei individuale. Marea majoritate a oamenilor trec, mai devreme sau mai tarziu prin situatii grele, complicate sau traume, ce pot lasa urme grele in psihic, ducand, de multe ori la afectari ale functionalitatii si comportamentului, la modificarea atitudinii. Psihoterapia individuala este un proces psihoterapeutic ce urmareste obtinerea unei stari de bine, realizarea unor schimbari de natura sa imbunatateasca modul in care o persoana se raporteaza la situatii de viata diverse. Este o cale de autocunoastere, de autoobservare si descoperire de sine ce va duce la dezvoltare si gasirea unor noi capacitati si posibilitati de rezolvare a unor probleme.

Este un proces care presupune interactiunea si comunicarea libera intre doua persoane (psihoterapeut si pacient/client), este un spatiu al libertatii de exprimare si exersare, construit pe principii si tehnici ce vor asigura stabilitate, siguranta, incredere, respect, progres. La adapostul confidentialitatii exista o libertate de exprimare si explorare pe care nici un alt tip de relatie nu-l poate asigura. Explorarea inconstientului, in care isi au originea multe dintre comportamentele, atitudinile si problemele noastre, duce la autocunoastere, la schimbare si la imbunatatirea starii persoanei care trece prin acest proces.

Psihoterapia este un proces; are nevoie de timp pentru a-si atinge scopurile, si persoana care doreste sa inceapa un astfel de proces trebuie sa inteleaga ca ceea ce s-a intamplat in ani de zile (uneori zeci de ani) nu poate fi schimbat intr-o zi. Dar POATE fi schimbat. Omul se poate schimba daca doreste acest lucru. Va necesita timp, efort, dar VA MERITA.

Daca vreti sa aflati amanunte despre ceea ce inseamna si presupune o psihoterapie individuala, va stau la dispozitie.