Ma numesc Pescaru Valentin si sunt psiholog, psihoterapeut si sexolog. Am creat acest site pentru a fi mai aproape de voi, cei care, dintr-un motiv sau altul, aveti nevoie sa discutati cu cineva. Multi dintre noi trecem prin situatii sau evenimente neplacute; unii dintre noi vor trai traume greu de descris (abandon, agresiuni fizice sau abuzuri sexuale, divorturi, pierderi ale unor persoane dragi etc.). Nu intotdeauna gasim puterea sau calea pentru a depasi aceste situatii, care pot lasa urme adanci, deseori de netrecut, in noi. Atunci e important sa cautam ajutor, iar un psihoterapeut poate fi persoana de care aveti nevoie. Mi-a placut intotdeauna sa ascult, sa incerc sa inteleg si sa ajut (nu intamplator m-a ales aceasta profesie). Sunt aici ca sa va ofer toate acestea, fara sa judec, fara sa acuz, fara sa invinovatesc.

Fiecare dintre cele trei specializari, care au insemnat (si inseamna in continuare) studiu indelungat, imi ofera o perspectiva diferita asupra vietii si psihicului uman, una complexa, asa cum este fiinta umana. Am evaluat si tratat de a-lungul anilor mii de persoane, fiecare cu istoria si problemele ei. Am inteles de mult ca nu exista boala ci exista persoana care trece printr-o situatie unica si incomparabila, printr-o suferinta sau un esec. Ca omul este mai important decat diagnosticul.

M-am confruntat, alaturi de pacientii mei, cu anxietatea (teama), cu tristetea si suferinta (depresia), cu pierderea persoanelor dragi, cu adandonul si parasirea fara explicatii, cu dificultatile de adaptare si de comunicare, cu agresivitatea si violenta conjugala, cu tradarea, furtul, violul, cu toate dependentele cu care firea umana da piept, cu o multime de alte situatii care mai de care mai neobisnuite. Am aflat pe pielea mea ca celebra expresie “viata bate filmul” este de o realitate dureroasa; da, viata ne aduce multe situatii urate, ciudate si mai de neinteles. Doar fiinta umana este capabila de acestea. Dar, totodata are o putere extraordinara de a depasi si cele mei mari dificultati, are puterea de a izbandi. Asta este ceea ce m-a facut sa merg mai departe, speranta ca SE POATE.

Daca vreti sa ma cunoasteti si sa discutam despre situatia prin care treceti, va pun la dispozitie cunostintele, experienta mea si ajutorul meu. In prezent imi desfasor activitatea in cadrul Clinicii Serenity