Cred ca experienta si cunostintele nu trebuie inchise, pastrate in cabinet ci puse la dispozitia celor interesati. O parte din activitatea mea este de a informa si a educa. De aceea obisnuiesc sa tin cursuri pe diverse teme, atat studentilor de la psihologie, medicina, drept (si alte specializari), cat si celor care doresc sa afle mai multe din frumoasa si interesanta lume a mintii umane. Subiectele sunt diverse, extrase atat din psihologia clinica dar si din experienta din cabinet: anxietate, atacuri de panica, depresie, dificultati de adaptare, dificultati de gestionare a stresului, disfunctii sexuale, tehnici de negociere si mediere, de comunicare etc. Mai mult decat atat, aceste cursuri interactive sunt un excelent prilej de a cunoaste persoane interesate sa afle mai multe despre acest domeniu; este un continuu si foarte important schimb de informatii, pareri, intrebari. Aceste cursuri sunt o experienta in sine, atat pentru mine cat si pentru participanti, imbina teoria si abordarile moderne cu nenumarate exemple din practica personala, iar faptul ca sunt cautate ma face sa continui si sa vin intotdeauna cu subiecte si abordari noi.

Dintr-o alta perspectiva, cursurile introductive („Introducere in psihanaliza”, „Disfunctiile sexuale”) ofera atat informatii teoretice dar si exemple din practica in domenii mai putin cunoscute ale psihologiei si psihoterapiei. In felul acesta cei care nu se ocupa neaparat de domeniile in cauza pot avea acces la cunostinte fara a urma cursuri de lunga durata astfel incat sa-si dea seama daca doresc sa aprofundeze respectivele domenii prin continuarea studiilor – la Universitate, sau prin programe de Master, ceea ce consider ca este un avantaj important atat de timp cat si financiar.

Programul de Practica in Psihologie clinica – este oferit studentilor (desi participa si persoane care vor sa obtina unele informatii direct de la sursa) si reprezinta un castig important pentru acestia, atat in ceea ce priveste structura cat si numarul mare de exemple practice. Faptul ca este structurat coerent si ofera numarul de ore necesar studentilor in fiecare an de facultate face sa fie cautat si sa se dezvolte permanent.

Sunt deschis intotdeauna provocarilor si de multe ori am organizat cursuri „la cerere” atunci cand s-a relevat un interes pentru un subiect anume din partea unui grup de persoane.