Mihai și Ana sunt doi tineri de aproximativ 35 de ani fiecare. Intră în cabinet și își încep povestea: nu se mai înțeleg, se ceartă continuu și au ajuns la situații agresive în care se lovesc. Realizează că nu pot merge mai departe în acest fel, cu atât mai mult…
În primul an de viață copilul mic trăiește intens evenimentele existenței lui prin intermediul gurii (primește hrană, percepe informația cu ajutorul gurii – de aceea duce totul la gură). Cele mai puternice nevoi ale lui sunt satisfăcute prin intermediul gurii. Foamea și hrănirea sunt motoarele centrale ale existenței copilului și…
Nu face copii: Dacă ai sub 25 de ani La această vârstă nu prea înțelegi ce înseamnă în mod real să ai un copil și o familie. Nu înțelegi ce înseamnă responsabilitățile. Dacă îți dorești un copil la o vârstă foarte fragedă este foarte probabil că vii cu niște atașamente…
Există situații în care simțim nevoia să schimbăm ceva în viața noastră. Câteodată știm ce am vrea să schimbăm câteodată nu. Însă indiferent dacă știm sau nu ne lovim adeseori de dificultatea de a o face. Și ne trezim că repetăm aceleași comportamente și…nimic nu se schimbă. Psihologii încearcă de…
Cyberchondria – este obsesia de a căuta informații despre boli pe internet. Multora dintre noi ni s-a întamplat să căutăm informații despre analize medicale, despre simptome sau despre o boală pe internet. În epoca tehnologiei să te informezi nu este deloc greșit. Există însă un număr din ce în ce…
Câte tipuri de insomnie există? Există cel puțin 4 tipuri cunoscute de insomnii: de adormire, de menținere a somnului (treziri repetate), de trezire înainte de ora necesară (somn insuficient), și un tip datorat viselor urâte (coșmarurilor) frecvente; unii specialiști vorbesc și despre o categorie aparte, în care se încadrează somnambulismul,…
Vitaminele sunt esențiale pentru viață! Este arhicunoscut acest lucru. La fel de cunoscut este că nu sunt produse de către corpul uman drept care trebuie să le luăm din alimentație, zilnic. Nu, alimentație nu înseamnă suplimentele alimentare care apar obsesiv în aproape orice reclamă din mass-media sau online. Dar, înainte…
Psihicul uman este un sistem extrem de complex, structurat pe paliere, aflate atât în relație dar și în conflict. Este în același timp o structură care încearcă să-și păstreze cu orice preț integritatea dar și un sistem în continuă mișcare, transformare. De multe ori gândurile, dorințele interzise, traumele și evenimentele…
În plină epocă a curentului eco-bio o nouă minunăție inundă internetul. Siteuri anonime și iluștri necunoscuți, în căutarea like-ului de aur aruncă în joc ceea ce știința a aruncat deja la gunoi. Fără vreo carte de vizită relevantă în domeniul de discuție vin cu pasaje extrase din fel de fel…
– E baiat bun, dar…cam bea. – Pai, si cand(cat) bea?! – Cam in fiecare zi…pana se face praf…si pe urma ma ia la bataie si injuraturi – Si cand mai are timp sa fie „baiat bun”? Un dialog care are loc prea des in cabinetul meu. Persoanele, de obicei…